HERON PUMPE – POMOĆ ZA IZBOR ODGOVARAJUĆE PUMPE

HERON PUMPE – POMOĆ ZA IZBOR ODGOVARAJUĆE PUMPE
HERON PUMPE – POMOĆ ZA IZBOR ODGOVARAJUĆE PUMPE

30. jul 2021.

HERON PUMPE – POMOĆ ZA IZBOR ODGOVARAJUĆE PUMPE

Heron pumpe predstavljaju idealno rešenje za zalivanje bašti i plodnih zemljišta, za transport većih količina čiste ili prljave vode.

O Heron pumpama

Za pogon Heron centrifugalnih pumpi koriste se pouzdani benzinski motori razvijene konstrukcije.

U proizvodnji koriste se lake legure visoke čvrstoće kako bi se postigla odgovarajuća trajnost i mala masa. Zahvaljujući svojoj konstrukciji pumpe ne zahtevaju komplikovane postupke u održavanju.

Svaka Heron pumpa u osnovnoj izvedbi opremljena je senzorom nivoa ulja, koji pri niskom nivou ulja sprečava oštećenje motora. (To međutim ne zamenjuje obaveznu proveru nivoa ulja pre pokretanja pumpe.)

Heron pumpe imaju senzore nivoa goriva, pa je bez skidanje čepa rezervoara moguća jednostavna provera nivoa pogonskog goriva.

Kod osovina Heron pumpi u cilju dugog veka trajanja koriste se veoma kvalitetni zaptivači s keramičkim kliznim prstenovima legiranim silikonom.

U osnovni pribor pumpi spada ključ za svećice, Uputstvo za upotrebu i usisna korpa, kao i priključci za cevi i obujmice za fiksiranje cevi. Na ovaj način treba kupiti samo usisne odnosno potisne cevi potrebne dužine i već imate na raspolaganju kompletan sistem.

Heron pumpe za prepumpavanje su pogodne za transport velike količine vode na male visine. Mogu se primenjivati i kod zalivnih sistema s manjim pritiskom.

Izvedba otvorenog radnog kola omogućava protok vode sa manjim čvrstim česticama koje prolaze kroz usisnu korpu.

Mogu se koristiti za punjenje rezervoara prskalica i vodnih akumulacija, za ispumpavanje vode iz poplavljenih podruma ili odstranjivanje vode iz okni za komunalne instalacije ili cisterni.

Muljne pumpe Heron su pogodne i za transport vode sa većim, tvrdim česticama nečistoće.

Od mehaničkih oštećenja uređaj je zaštićen ojačanim ramom, a zahvaljujući velikim točkovima na naduvavanje i polugi za vuču lako se prenosi i po neravnom terenu.

Potisna motorna pumpa na benzin 8895108 služi za proizvodnju izrazito visokog pritiska. Pogodna je za obezbeđivanje vode za manje zalivne sisteme ili raspršivače. Ako je potrebno izbacivanje vode na veće visine, takođe preporučujemo ovaj tip pumpe.

Najveća prednost muljnih i potisnih pumpi Heron je dugo pogonsko vreme.

Jednim punjenjem rezervoara za gorivo obezbeđuje se neprekidan rad od 2-3 sata.

Pomoć za izbor odgovarajuće pumpe

Fluid za prenos

Prilikom izbora pumpe prvenstveno treba uzeti u obzir vrsta fluida koji se prepumpava.

U slučaju veoma zagađenih voda mogu se koristiti isključivo muljne pumpe.

Za prepumpavanje vode za ribnjake, potoke, rezervoare, kopanih bunara sa izdašnim dotokom vode, poplavljenih podruma, itd. mogu se koristiti pumpe za prepumpavanje. Važno je korišćenje usisnih korpi.

Potisne pumpe se mogu koristiti sam samo za čistu vodu (potok, bunar, itd.) uz korišćenje odgovarajuće usisne korpe.

Količina i visina izbacivanja vode

Važan aspekt pri izboru pume je visina izbacivanja vode i količina protoka vode. Te dve vrednosti su usko povezane. Njihov međusobni odnos vidljiv je sa dijagrama koji su priloženi svakom uređaju. (Maksimalna visina izbacivanja vode, količina protoka i dubina izvlačenja vode se nalazi na strani 5. Prilikom određivanja maksimalne visine izbacivanja vode treba uračunati i dubinu izvlačenja vode.

Protok je važan prvenstveno kod potisnih pumpi, ali je važan faktor i podatak o tome, sa određenom pumpom za koje vreme se može napuniti bazen ili rezervoar. Ako se pumpa koristi za navodnjavanje, treba uzeti u obzir da se sabiraju potrebe za vodom svih raspršivača.

Ako se ispumpavanje vrši iz bunara, morate obratiti na pažnju da izdašnost vode u bunaru bude veća od maksimalnog protoka vode pumpe.

Sigurnosni faktor

Ako se pumpe stalno koriste sa maksimalnim opterećenjem, time se radikalno smanjuje životni vek uređaja. Zbog toga ne smeju se koristiti dugoročno sa maksimalnim brojem obrtaja, odnosno pumpu se ne sme dimenzionisati tako, da potrebnu količinu vode može obezbediti uz maksimalno opterećenje. Optimalno je, ako se koristi sa oko 75% broja obrtaja, u zelenom označenom delu dijagrama.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.