Kako transportovati benzinski agregat?

Kako transportovati benzinski agregat?
Kako transportovati benzinski agregat?

03. februar 2023.

Kako transportovati benzinski agregat?

Prenosivi benzinski agregati za struju omogućavaju izvor napajanja električnom energijom na bilo kom mestu. To je posebno korisno za preduzeća koja se bave građevinskim ili montažnim radovima i pokretnim servisnim jedinicama. Međutim, kada se transportuje agregat, mora se voditi računa o nekoliko osnovnih pravila.

Priprema agregata za transport

Pre transporta, prvo je potrebno uveriti se da je agregat imao dovoljno vremena da se ohladi nakon upotrebe, kako ne bi došlo do povređivanja prilikom smeštanja u prevozno sredstvo. Zatim je potrebno zatvoriti ventili za gorivo i isprazniti rezervoar.

Smeštanje agregata u prevozno sredstvo

S obzirom na robustan izgled i veliku masu, potrebno je više od jedne osobe kako bi se agregat za struju utovario na prevozno sredstvo. Prilikom dizanja, agregat treba da se uhvati za cevi koje su namenjene za nošenje uređaja.

U kojem delu vozila je transport najbezbedniji?

U svakom slučaju, agregat ne bi trebalo prevoziti u kabini vozila. Čak i kada je rezervoar za gorivo prazan, isparenja benzina mogu da utiču na vozača. Takođe, trebalo bi izbegavati nošenje agregata na krovnom nosaču, jer ovi uređaji obično imaju veću masu nego što većina automobila može bezbedno da nosi. Najbolje mesto za prevoz agregata je u tovarnom prostoru kamioneta ili kamiona, odnosno u priključnoj prikolici ukoliko je u pitanju automobil.

Obezbeđivanje agregata za siguran transport

Kada se smesti u prevozno sredstvo, agregat se ne sme stavljati na druge predmete, ali ne bi trebalo stavljati ništa ni na agregat. Agregat za struju je potrebno zaštiti od vremenskih prilika tokom transporta, za šta odlično može poslužiti cerada. Treba voditi računa da agregat bude pokriven ceradom sa svih strana.

Tokom transporta, agregat treba osigurati pomoću traka za vezivanje tereta kako se ne bi pomerao. Alternativno, oko njega se mogu postaviti drugi teški predmeti.

Skidanje agregata sa prevoznog sredstva

Nakon što se odvežu trake i skine cerada, agregat za struju može da se skine sa prevoznog sredstva. Kada se agregat smesti na ravnu površinu, treba ga pregledati i uveriti se da nije došlo do oštećenja tokom transporta.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.