• 0
    Vaša korpa
    Korpa je prazna.

Koje su prednosti pumpe za vodu sa benzinskim motorom?

Datum objave:
Koje su prednosti pumpe za vodu sa benzinskim motorom?

Pumpe za vodu na benzin mogu za kratko vreme da premeste mnogo vode, bez obzira da li se radi o navodnjavanju poljoprivrednog zemljišta, ispumpavanju vode tokom poplave ili jednostavno treba da se isprazni bazen. Odabir odgovarajuće benzinske pumpe za vodu se vrši u zavisnosti od zadatka koji treba da se uradi, ali osnovne performanse koje ih čine vrlo korisnim su jednake za većinu modela.

Više snage

Pumpe za vodu na benzin su snažnije i mogu da isporuče mnogo više vode za manje vremena u odnosu na električne. Ovo posebno dolazi do izražaja kod zadataka kao što su ispumpavanje vode tokom poplava ili isušivanje gradilišta.

Svestranost i prenosivost

Pumpe za vodu na benzin mogu da se prenesu i puste u rad gde god, nema potrebe da se vodi računa o dostupnosti električne energije za napajanje. To ih čini idealnim za primenu u poljoprivredi za napajanje sistema za navodnjavanje, a mogu lako da se postave na traktore ili druge mašine. Pumpe za otpadnu vodu su dovoljno jake za pumpanje čvrstih materija i otpada koji mogu da se nađu u vodi tokom poplava i odličan su izbor za primenu u građevini.

Pouzdani motori

Bez obzira na primenu ili funkcije pumpi za vodu, one su opremljene pouzdanim i kvalitetnim benzinskim motorima.

S obzirom da se radi o benzinskim motorima, važno je imati na umu da se zbog nakupljanja ugljen monoksida iz izduvnih gasova, ove pumpe za vodu nikada ne smeju koristiti u zatvorenom prostoru.

Kako odrediti potrebnu veličinu pumpe za vodu na benzin?

Izbor odgovarajuće pumpe za vodu se vrši na osnovu predviđene primene (čista ili otpadna voda) i koliko brzo voda treba da se pumpa. Najvažnije karakteristike pumpe za vodu koje treba posmatrati se odnose na maksimalan prenos tečnosti (l/min), prečnik usisnog i potisnog priključka, maksimalna usisna visina i maksimalna potisna visina.

Upotreba pumpe za vodu

Pumpa za čistu vodu – spadaju u standardne benzinske pumpe za vodu, a najčešće se koriste za pražnjenje bazena, vrtnih jezerca, fontana i sličnih aplikacija sa relativno čistom vodom.

Pumpa za otpadnu vodu – konstruisane su tako da mogu da pumpaju vodu koja sadrži ostatke i čvrste materije poput lišća, grančica i slično, što ih čini idealnim za upotrebu u poljoprivredi za navodnjavanje iz vodenih tokova, u građevini za isušivanje gradilišta nakon obilnih padavina i slično.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.