Koje su prednosti pumpe za vodu sa benzinskim motorom?

Koje su prednosti pumpe za vodu sa benzinskim motorom?
Koje su prednosti pumpe za vodu sa benzinskim motorom?

15. februar 2023.

Koje su prednosti pumpe za vodu sa benzinskim motorom?

Pumpe za vodu na benzin mogu za kratko vreme da premeste mnogo vode, bez obzira da li se radi o navodnjavanju poljoprivrednog zemljišta, ispumpavanju vode tokom poplave ili jednostavno treba da se isprazni bazen. Odabir odgovarajuće benzinske pumpe za vodu se vrši u zavisnosti od zadatka koji treba da se uradi, ali osnovne performanse koje ih čine vrlo korisnim su jednake za većinu modela.

Više snage

Pumpe za vodu na benzin su snažnije i mogu da isporuče mnogo više vode za manje vremena u odnosu na električne. Ovo posebno dolazi do izražaja kod zadataka kao što su ispumpavanje vode tokom poplava ili isušivanje gradilišta.

Svestranost i prenosivost

Pumpe za vodu na benzin mogu da se prenesu i puste u rad gde god, nema potrebe da se vodi računa o dostupnosti električne energije za napajanje. To ih čini idealnim za primenu u poljoprivredi za napajanje sistema za navodnjavanje, a mogu lako da se postave na traktore ili druge mašine. Pumpe za otpadnu vodu su dovoljno jake za pumpanje čvrstih materija i otpada koji mogu da se nađu u vodi tokom poplava i odličan su izbor za primenu u građevini.

Pouzdani motori

Bez obzira na primenu ili funkcije pumpi za vodu, one su opremljene pouzdanim i kvalitetnim benzinskim motorima.

S obzirom da se radi o benzinskim motorima, važno je imati na umu da se zbog nakupljanja ugljen monoksida iz izduvnih gasova, ove pumpe za vodu nikada ne smeju koristiti u zatvorenom prostoru.

Kako odrediti potrebnu veličinu pumpe za vodu na benzin?

Izbor odgovarajuće pumpe za vodu se vrši na osnovu predviđene primene (čista ili otpadna voda) i koliko brzo voda treba da se pumpa. Najvažnije karakteristike pumpe za vodu koje treba posmatrati se odnose na maksimalan prenos tečnosti (l/min), prečnik usisnog i potisnog priključka, maksimalna usisna visina i maksimalna potisna visina.

Upotreba pumpe za vodu

Pumpa za čistu vodu – spadaju u standardne benzinske pumpe za vodu, a najčešće se koriste za pražnjenje bazena, vrtnih jezerca, fontana i sličnih aplikacija sa relativno čistom vodom.

Pumpa za otpadnu vodu – konstruisane su tako da mogu da pumpaju vodu koja sadrži ostatke i čvrste materije poput lišća, grančica i slično, što ih čini idealnim za upotrebu u poljoprivredi za navodnjavanje iz vodenih tokova, u građevini za isušivanje gradilišta nakon obilnih padavina i slično.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.